Švelniai tariant, maršrutas nebuvo labai tiesus, „Telegram“ kanale pastebi tut.by.

Kadangi dauguma šalių uždarė savo oro erdvę Baltarusijai, „Belavia“ teko ieškoti alternatyvos. Kaip matyti iš „Flightradar24“ užfiksuoto „Belavia“ maršruto, jis nebuvo labai tiesus – lėktuvas skrido per Rostovą.

Baltarusija atšaukė užsakomuosius skrydžius į Albanijos ir Juodkalnijos kurortus dėl to, kad daugybė valstybių uždarė savo oro erdves.

Skelbiama, kad keleiviai namo skrido ne dvi valandas, kaip įprasta, o keturias.

„Kadangi nemažai šalių uždarė savo oro erdvę, kelionių agentūros kartu su „Belavia“ organizuoja evakuacinius reisus iš Albanijos, Tuniso ir Juodkalnijos pakeistais maršrutais, kad būtų išvengta uždarytų teritorijų“, – pažymima „Belavia“ išplatintame pranešime.

Pasak kompanijos, birželio 1 d. dviem reisais iš Enfidos (Tunisas) į Baltarusiją buvo parskraidinti 346 keleiviai. Artimiausiomis dienomis planuojama surengti dar du reisus iš Tuniso, kad į tėvynę sugrįžtų daugiau nei 300 žmonių.

Evakuacinis reisas iš Tivato (Juodkalnija) buvo atliktas birželio 2 d. – namo sugrįžo 189 keliautojai. Tą pačią dieną įvyko reisas iš Tiranos (Albanija) – teigiama, kad išgabenti 168 keleiviai.

„Ieškome įvairiausių variantų, kad Kipre įstrigę piliečiai galėtų sugrįžti. „Belavia“ daro viską, ką gali, kad padėtų savo keleiviams ir kelionių agentūrų klientams sugrįžti namo. Atsiprašome už susidariusią situaciją, kurios šiuo metu negalime paveikti“, – nurodė oro linijų bendrovė.

Šį sezoną pirmas lėktuvas iš Minsko į Tivatą išskrido balandžio 30 d. Buvo nuspręsta iš turistų nereikalauti PGR testų, nereikėjo ir vizos. Poilsinių kelionių kainos prasidėjo nuo 700–800 eurų.

Po priverstinio aviacijos bendrovės „Ryanair“ lėktuvo nutupdymo Minsko oro uoste daug šalių uždarė savo oro erdvę Baltarusijos kompanijai „Belavia“. Šiuo metu jos orlaiviai negali skraidyti į 21 šalį.

„21 šalis – dideli nuostoliai kompanijai, bet „Belavia“ kolektyvas deda visas pastangas, kad atsilaikytų“, - sakoma trečiadienį feisbuke pasirodžiusiame bendrovės pranešime.

„Belavia“ orlaiviai nebeskraido į Lietuvą, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Ukrainą, Latviją, Suomiją, Čekiją, Švediją, Estiją, Lenkiją, Italiją, Nyderlandus, Vokietiją, Austriją, Belgiją, Ispaniją, Kaliningradą (Rusija), Vengriją, Moldovą, Serbiją ir Kiprą.

Bet dar liko devynios kryptis, kuriomis „Belavia“ lėktuvai skraido. Tai Armėnija, Azerbaidžanas, Sakartvelas, Rusija, Izraelis, Kazachstanas, Turkija, Uzbekistanas ir JAE.

Gegužės 23 d. iš Graikijos į Lietuvą skridęs „Ryanair” laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minsko oro uoste. Ten Baltarusijos pareigūnai sulaikė juo skridusį opozicijos aktyvistą Ramaną Pratasevičių ir jo draugę Sofiją Sapegą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)