Pasak meteorologų, tropinė audra „Choi-wan“ trečiadienio rytą siautė centrinės Masbatės provincijos pietvakarinėje dalyje, jos metu vėjo greitis siekė 65 km valandą, o gūsių – iki 90 km per valandą. Audra juda šiaurės vakarų kryptimi ir turėtų nusilpti ketvirtadienį, priartėjusi prie Pietų Kinijos jūros.

Žuvo mažiausiai trys žmonės, įskaitant 14 metų paauglę, kuri su savo tėvu per liūtį bėgo prie upės gelbėti savo galvijų, tačiau juos nunešė stipri vandens srovė Noralos mieste, Pietų Kotabato provincijoje. Šios mergaitės tėvas laikomas dingusiu, pranešė Civilinės gynybos valdyba.

Pakrantės apsaugos pareigūnai gelbėjo savo namuose potvynių įkalintus kaimų gyventojus, taip pat ir Pietinės Leitės provincijoje, kur į vieną sporto salę perkėlė 40 gyventojų.

Daugiau nei 2 600 žmonių 18 pietinių gyvenviečių buvo priversti palikti savo namus, daugiausia dėl potvynių. Maždaug 600 jų buvo perkelti į evakuacijos centrus. Pasak pareigūnų, netekusiems namų žmonėms reikia daugiau vietų, nes privalu laikytis apsaugos nuo COVID-19 reikalavimų.

Filipinų centrinėje ir pietinėje dalyje dėl audros laikinai uždarytuose uostuose įstrigo daugiau nei 3 tūkst. keleivių ir krovinių krovėjų. Netoli Albueros miesto centrinėje Leitės provincijos dalyje laivo įgula paliko nedidelį krovininį smėlį ir žvyrą gabenusį laivą, šiam pradėjus leisti vandenį. Visi įgulos nariai yra saugūs, pranešė pakrantės apsaugos tarnybos atstovas Armandas Balilo (Armandas Balilas).

Filipinuose kiekvienais metais siaučia vidutiniškai po 20 audrų ir taifūnų.

Be to, šioje Pietryčių Azijos valstybėje, kuri priklauso vadinamajai Ramiojo vandenyno „ugnies žiedo“ zonai, kur susiduria tektoninės plokštės, neretai išsiveržia ugnikalniai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)