Keleiviams iš pradžių buvo paaiškinta, kad taip nutiko dėl „oro sąlygų“, paskui – kad dėl „gedimo“. Naktį jie praleido oro uoste, informuoja nn.by.

Maždaug 7.30 val. buvo paskelbta registracija į reisą iki Minsko. Baltarusijoje lėktuvas turėtų nusileisti apie 11 val.

Kaip skelbia telegraf.by, nei „Belavia“, nei Minsko ir Krasnodaro oro uostai kol kas nepateikė jokių komentarų.

Lėktuvu skridusio keleivio teigimu, skrydžio metu lėktuvas pradėjo smarkiai kratytis, tada jis ir nusileido (buvo pranešta, kad dėl oro sąlygų).

„Viskas vyko taip. Stiuardesė: „Mūsų lėktuvas dėl oro sąlygų priverstas nusileisti Krasnodare.“ Keleiviai dėl šios pauzės įsitempė ir viską suprato, bet isterija nekilo. Nusileidome tvarkingai. Po valandos pasirodė „Belavios“ atstovas Krasnodare. Jis paaiškino, kad mums bus atsiųstas rezervinis lėktuvas. Nusileidus pilotas visgi nurodė, jog įvyko techninis gedimas“, – „Onliner“ sakė vienas iš keleivių.

Delfi primena, kad dėl gegužės 23 d. priverstinai Minske nutupdyto „Ryanair“ lėktuvo skrydžiai iš Baltarusijos per Europos oro erdvę yra beveik visiškai nutrūkę. „Belavia“ savo skrydžius dabar daugiausia vykdo per Rusijos oro erdvę.

Europos Sąjungos lyderiai praėjusią savaitę paragino ES Tarybą imtis būtinų priemonių, kad būtų nutrauktas Europos oro susisiekimas su Baltarusija, reaguodami į gegužės 23 d. priverstinai, panaudojant naikintuvą, Minske nutupdytą „Ryanair“ keleivinį orlaivį, skridusį iš Atėnų į Vilnių.

Vakarų demokratijų lyderiai kaltina Minsko režimą užgrobus Europos lėktuvą ir vadina šį veiksmą „valstybiniu terorizmu“. Minskas teisinasi, kad reagavo į pranešimą apie orlaivyje esą paslėptą bombą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)