„Šiandien Minsko miesto teismas už uždarų durų išnagrinėjo skundą dėl mūsų kolegių, Tut.by vyriausiosios redaktorės Marynos Zolatavos ir portalo žurnalistės Alenos Talkačovos, sulaikymo. Paaiškėjo, kad jos kaltinamos bendrininkavimu vengiant mokėti mokesčius itin stambiu mastu“, – sakoma portalo pranešime. Jame nurodoma, kad atitinkamas straipsnis numato iki penkerių metų atvirojoje kolonijoje arba laisvės atėmimą nuo trejų iki septynerių metų.

Pranešime nurodoma, kad teismas paliko galioti griežčiausią kardomąją priemonę – sulaikymą.

„Remiantis praktika galima daryti prielaidą, kad ji parinkta dviem mėnesiams; mūsų kolegės buvo sulaikytos gegužės 18 dieną, jos yra 1-ajame tardymo izoliatoriuje“, – nurodo Tut.by.

Iš viso Tut.by byloje sulaikyta 15 asmenų.

Gegužės 18 dieną Baltarusijos režimas blokavo portalą Tut.by, prieš tai Finansinių tyrimų departamento pareigūnams apieškojus ir uždarius jo biurus.

Skelbta, kad Tut.by buvo blokuotas dėl draudžiamos informacijos paskelbimo. Tuose straipsniuose buvo pateikiama Baltarusijos solidarumo fondo (BYSPOL), renkančio lėšas žmonėms, nukentėjusiems nuo Minsko autoritarinio režimo represijų, informacija.

Tarnybos pranešė, kad portalą valdančiai bendrovei „TUT BY Media“ iškelta baudžiamoji byla dėl vengimo mokėti mokesčius itin stambiu mastu.

Tut.by – didžiausias baltarusių naujienų portalas. Jis kaip žiniasklaidos priemonė buvo užregistruotas tik 2019 metų sausį, o iki tol – nuo pat įkūrimo 2000-aisiais – portalas dirbo neturėdamas šio statuso. 2020 metų gruodį žiniasklaidos priemonės statusas iš jo buvo atimtas.

Tut.by aktyviai nušvietė Baltarusijoje po prezidento rinkimų pernai rugpjūtį vykusius masinius protestus. Tuose rinkimuose nuo 1994 metų Baltarusijai vadovaujantis A. Lukašenka užsitikrino šeštą kadenciją. Opozicija ir Vakarų demokratijos rinkimus laiko suklastotais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)