Selahaddinas Gulenas, kuris Turkijos buvo ieškomas dėl kaltinimų naryste teroristėje organizacijoje, buvo sulaikytas per Turkijos žvalgybos agentūros MIT operaciją, sakoma Anatolijos naujienų agentūros pranešime.

Jame nesakoma, kur S. Gulenas buvo sulaikytas ir kada jis buvo parvežtas į Turkiją. Tačiau manoma, kad jis gyveno Kenijoje.

Tai dar vienas prievartinės repatriacijos atvejis, susijęs su F. Guleno judėjimu, kurį Turkijos vyriausybė kaltina dėl nesėkmingo 2016 metų bandymo įvykdyti valstybės perversmą.

F. Gulenas, buvęs Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano sąjungininkas, dabar gyvenantis Pensilvanijoje, atmeta kaltinimus ryšiais su nesėkmingu perversmu.

Turkija jo tinklą vadina Fethulla teroristine organizacija (FETO).

Anksčiau gegužės mėnesį R. T. Erdoganas paskelbė, kad buvo sučiuptas vienas garsus F. Guleno tinklo narys, bet detalių nepateikė.

2016 metų liepos 15 dieną kai kurie Turkijos kariuomenės nariai panaudodami tankus, karinius lėktuvus ir sraigtasparnius pabandė nuversti R. T. Erdoganą. Naikintuvai bombardavo parlamentą ir kitus objektus Turkijos sostinėje.

Atsiliepdami į prezidento raginimą tuomet į gatves sustabdyti perversmo išėjo tūkstančiai žmonių.

Iš viso žuvo 251 žmogus, dar maždaug 2,2 tūkst. buvo sužeisti. Taip pat žuvo maždaug 35 įtariami sąmokslininkai.

Po nesėkmingo perversmo Turkijoje siekiant panaikinti F. Guleno judėjimo įtaką buvo suimta dešimtys tūkstančių žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)