„Žinome, kad Europoje yra daugybė žmonių, suprantančių, kad konfrontacinis kursas mūsų šalies atžvilgiu yra bevaisis. Tikimės, kad galiausiai viršų paims sveikas protas ir kad galėsime pradėti kurti naują subalansuotą santykių modelį, pagrįstą tarptautinės teisės principais“, – sakė S. Lavrovas per konferenciją, skirtą Rusijos ir ES santykiams aptarti.

Ministras pabrėžė, jog „Rusija visuomet yra atvira tokiai lygiateisei ir sąžiningai sąveikai“.

„Tai nereiškia, kad nesureaguosime į naujus nedraugiškus žingsnius, bandymus kalbėti iš jėgos pozicijos, kišimąsi į vidaus reikalus“, – pažymėjo URM vadovas.

Pasak jo, „tokie žingsniai rengiami, apie tai jau atvirai kalbama“.

„Tačiau atsakas būtinas bus“, – perspėjo S. Lavrovas.

Savo kalboje rusų diplomatijos vadovas taip pat išreiškė apgailestavimą, kad „dėl amerikiečių [gynybos] skėčio europiečiai prarado nepriklausomybę ir paprastą realybės pojūtį, taip pat gebėjimą tinkamai įvertinti naujus iššūkius ir optimalius būdus į juos reaguoti jų pačių ir visos Europos pagrindinių interesų požiūriu“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)