Pareigūnai Utar Pradešo provincijoje – daugiausia gyventojų turinčioje Indijos provincijoje –sulaikė dešimt tokiu alkoholiu prekiavusių vyrų.

„Iki šiol mirė 25 žmonės, o dar keli yra gydomi ligoninėje. Suimta dešimt žmonių“, –agentūrai AFP sakė vietos policijos atstovas Ajabas Singhas.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad alkoholis buvo pirktas ketvirtadienį iš dviem broliams priklausančios parduotuvės.

Alkoholio parduotuvės Utar Pradešo provincijoje buvo uždarytos dėl koronaviruso įvedus karantiną. Nuo balandžio 1 d. visoje šalyje viruas nusinešė apie 160 tūkst. gyvybių. Tačiau mažėjant infekcijos atvejų, Utar Pradeše kai kuriuose rajonuose gegužės 11 d. buvo leista tam tikromis valandomis atsidaryti alkoholio parduotuvėms.

Nors išlieka neaišku, kur šiuo atveju buvo pagamintas alkoholis, visoje Indijoje kiekvienais metais nuo pigaus alkoholio, gaminamo nelegaliose varyklose ir prieinamo net ir skurdžiausiai gyvenantiems, miršta šimtai žmonių.

Indijos tarptautinė spiritinių gėrimų ir vyno asociacija skaičiuoja, kad iš penkių milijardų litrų alkoholio, kurio kiekvienais metais suvartojama šalyje, maždaug 40 proc. yra pagaminama nelegaliai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)