„Generalinis prokuroras Andrejus Švedas iškėlė baudžiamąją bylą Rygos merui Martiniui Stakiui ir Latvijos užsienio reikalų ministrui Edgarui Rinkevičiui už sąmoningus veiksmus, nukreiptus į tautinės neapykantos kurstymą“, – nurodoma prokuratūros „Telegram“ žinutėje, kaltinant abu pareigūnus „sunkiu nusikaltimu prieš Baltarusijos interesus“.

Pirmadienį Rygoje, šalia viešbučio „Radisson Blu“, kur plevėsuoja Pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos, oficiali Baltarusijos vėliava buvo pakeista baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių trispalve, naudojama šalies opozicijos.

Toks žingsnis buvo atliktas E. Rinkevičiaus ir M. Stakio sprendimu, o pastarasis pažymėjo, kad šis gestas yra miesto tarybos iniciatyva, kurią parėmė Baltarusijos opozicija.

Mero teigimu, tokiu būdu buvo siekiama pademonstruoti paramą visiems, ką persekioja autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas.

Reaguodama Baltarusija pareikalavo, kad latvių diplomatai paliktų šalį. Latvijos vyriausybė atsakė analogišku žingsniu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)