Visgi ji pabrėžė, kad vakcinavimas nebus privalomas ir kad į jį nebus atsižvelgiama sprendžiant, ar vaikai gali lankyti mokyklą arba vykti atostogauti.

Prognozuojama, kad Europos vaistų agentūra (EVA) pentadienį pateiks rekomendaciją leisti skiepyti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo COVID-19 12–15 metų vaikus. Agentūra jau yra leidusi Europos Sąjungoje skiepyti šiuo preparatu vaikus nuo 16 metų.

„Vaikai ir jaunuoliai nuo 12 metų turės galimybę užsiregistruoti skiepui nuo birželio 7 dienos“, – po pasitarimo su žemių vadovais sakė A. Merkel.

Norintieji galės gauti bent pirmąją iš dviejų reikalingų injekcijų iki rugpjūčio pabaigos, prieš prasidedant naujiems mokslo metams, pridūrė kanclerė.

„Pagrindinė žinia tėvams: jokių privalomų skiepijimų nebus“, – žurnalistams sakė A. Merkel.

Mokyklos taip pat negalės reikalauti, kad vaikai būtų paskiepyti. „Ir būtų visiškai klaidinga manyti, kad galite vykti atostogų tik su paskiepytu vaiku“, – pridūrė vyriausybės vadovė.

Vaikų skiepijimas laikomas svarbiu žingsniu siekiant užtikrinti vadinamąjį bandos imunitetą kovojant su COVID-19 pandemija.

Vaikau nuo 12 metų jau pradėti vakcinuoti Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose.

Visgi ekspertai taip pat reiškė abejonių ir pabrėžė, kad vaikai retai serga sunkios formos COVID-19 ir kad vakcinų pasiūla vis dar ribota.

A. Merkel ragino gyventojus būti kantrius, nes ne kiekvienas iš karto galės užregistruoti savo vaikus skiepams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)