Be to, draudžiamas įrangos ir technologijų, kurios naudojamos gyventojams engti, eksportas į Siriją. Tarp jų yra įranga telefono ir interneto ryšiui stebėti.

Ginklų embargas Sirijai negalioja nuo tada, kai 2013-aisiais žlugo jo pratęsimas. Tam kelią užkirto Didžioji Britanija ir Prancūzija, norėjusios tiekti ginklus B. al Assado priešininkams.

Kartu ES atnaujino sąrašą su sankcijomis atskiriems Sirijos vyriausybės atstovams ir jų rėmėjams. Sąraše šiuo metu yra 283 sirai. Jiems draudžiama atvykti į ES, įšaldytas galimas jų turtas Europoje. Be to, įšaldytas 70 organizacijų ir įmonių turtas ES.

„ES sankcijos suplanuotos taip, kad neturėtų padarinių humanitarinei paramai“, - pareiškė ES Taryba. Jos nepaveikia „maisto produktų, medikamentų ir medicininės įrangos tiekimo“.

Šiuo metu Sirijoje vykstantys prezidento rinkimai pranešime neminimi.
Sirijos konfliktas 2011 metų pavasarį prasidėjo pradžioje taikiais protestais prieš B. al Assadą. Nuo tada žuvo beveik 390 000 žmonių, milijonai sirų buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)