„Šiuo metu būtų klaida nusileisti jau į kampą įspraustam diktatoriui. Ypač laisvame pasaulyje, kur ginamas žodis ir minties laisvė. Geras pavyzdys – Latvijos sprendimas ledo ritulio pasaulio čempionate valstybinę Baltarusijos vėliavą pakeisti raudonos ir baltos spalvų vėliava“, – rašoma laikraščio redakcijos skiltyje.

„Postimees“ žinia Aliaksandrui Lukašenkai ir jo autokratiniam režimui vienareikšmė: mes pasisakome už demokratiją ir laisvą spaudą Baltarusijoje! Tegu šis žinojimas padrąsina ir įkvepia šios šalies žmones ir žurnalistus, priverstus gyventi baimėje“, – skelbia laikraštis.

Pirmadienį Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius ir Rygos meras Martinis Stakis prie sostinės viešbučio „Radisson Blu Hotel Latvija“, kur yra apsistojusi pasaulio ledo ritulio čempionate dalyvaujanti Baltarusijos rinktinė, oficialią Baltarusijos vėliavą pakeitė baltos ir raudonos spalvų istorine baltarusių vėliava.

M. Stakis sakė, kad šis gestas buvo Rygos miesto tarybos iniciatyva siekiant išreikšti paramą nuo autoritarinio Baltarusijos lyderio A. Lukašenkos režimo kenčiantiems žmonėms. Pasak jo, iniciatyvą parėmė Baltarusijos opozicija.

Po kelių valandų Baltarusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė išsiunčianti Latvijos ambasadorių Minske ir beveik visus ambasados darbuotojus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)