Armėnijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad jos kariai vykdė inžinerijos darbus ginčijamame pasienio ruože, o Azerbaidžano pajėgos juos „apsupo ir sučiupo šešis karius“.

Po šio incidento Baku pareiškė, kad Armėnija pažeidė paliaubų susitarimą, sudarytą tarpininkaujant Rusijai po pernykščio konflikto.

„Azerbaidžano gynybos ministerija pranešė apie Armėnijos ginkluotųjų pajėgų provokaciją pasienio rajone Kelbečeto kryptimi. Grupė armėnų diversantų mėgino prasiskverbti į Azerbaidžano teritoriją, – sakoma Azerbaidžano užsienio reikalų ministerijos atstovės Leyilos Abdullayevos (Leilos Abdulajevos) „Twitter“ pranešime.

„Tai dar vienas Armėnijos provokuojamas aktas ir trišalio pareiškimo [paliaubų susitarimo] pažeidimas“, – pridūrė ji.

Pasak Azerbaidžano gynybos ministerijos, ketvirtadienį paryčiais armėnų kariai „mėgino užminuoti tiekimo kelius, vedančius prie Azerbaidžano kariuomenės pozicijų pasienyje“. Šeši jų „buvo apsupti, neutralizuoti ir paimti į nelaisvę“.

Armėnijos gynybos ministerija teigė, kad kariai dirbo savo šalies teritorijoje ir pridūrė, kad dedamos pastangos susigrąžinti belaisvius iš Azerbaidžano.

Ilgai rusenęs konfliktas dėl armėnų separatistų kontroliuojamo Kalnų Karabacho anklavo, atsiskyrusio nuo Azerbaidžano, rugsėjo pabaigoje vėl įsižiebė. Per šešias savaites trukusias kautynes žuvo apie 6 000 karių.

Tarpininkaujant Rusijai buvo sudarytos paliaubos, bet Armėnija turėjo perduoti Azerbaidžanui dalį teritorijų, kurias ji kontroliavo dešimtmečius.

Ugnies nutraukimo režimo, prižiūrimo Rusijos taikdarių, buvo daugiausiai laikomasi, bet įtampa išliko, o prie sienos įvyko keletas incidentų.

Antradienį per susišaudymą su Azerbaidžano pajėgomis prie abiejų šalių sienos žuvo vienas Armėnijos karys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją