„Tolimojo veikimo bombonešiai Tu-22M3... atvykę į Rusijos Chmeimimo oro pajėgų bazę Sirijos Arabų Respublikoje, atliko įprastus mokomuosius skrydžius virš Viduržemio jūros rytinės dalies, lydimi Rusijos naikintuvų Su-35“, – sakoma ministerijos pranešime.

Lėktuvų įgulos „įgijo praktinių įgūdžių vykdyti užduotis naujuose geografiniuose rajonuose“, pridūrė ministerija.

Pranešime sakoma, kad įvykdę mokomąsias užduotis šiame regione bombonešiai grįš į savo nuolatinio bazavimosi aerodromus Rusijoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad į Siriją buvo pasiųsti trys viršgarsiniai bombonešiai Tu-22M3, galintys nešti ir branduolinį ginklą.

Rusijos kariškiai nurodė, kad Chmeimimo bazė buvo modernizuota, sustiprinus ir pailginus antrąjį kilimo ir tūpimo taką bei sumontavus naują šviesos signalizacijos bei radiotechninę įrangą.

Rusija, remianti Sirijos autoritarinio prezidento Basharo al Assado vyriausybę , anksčiau yra pasiuntusi Tu-22M3 į kovines misijas per šią šalį krečiantį pilietinį karą, bet tuomet lėktuvai pakildavo ir leisdavosi Rusijos bazėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)