Perspėjimas dėl naujo galimo mirtino ryklio užpuolimo šioje Prancūzijos teritorijoje Ramiojo vandenyno pietinėje dalyje buvo gautas trečiadienį, kai vietos žvejai informavo gelbėtojus matę, kaip ryklys užpuolė vieną jų kolegą, nardžiusį prie paplūdimio Nuvilio pusiasalyje į šiaurės vakarus nuo sostinės Numėjos.

„Mūsų kateris ten tebėra, bet nieko nebuvo rasta ir niekas dar nesikreipė į policiją arba žandarmeriją, kad praneštų apie dingimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė civilinės gynybos tarnybos komunikacijos vadovas Alexandre'as Rossignolis.

Įvykio liudininkai apie incidentą papasakojo dienraščiui „Les Nouvelles-Caledoniennes“.

„Viskas įvyko labai greitai. Pamatėme raibulius paviršiuje – užpuolė ryklys, – pasakojo vienas iš žvejų. – Matėme virš vandens mostelėjusius pelekus, o paskui – nieko daugiau.“

Per paieškas jūroje ir iš oro dingęs žvejys kol kas nebuvo rastas, nurodė vietos administracija.

Tame pakrantės ruože iki sekmadienio buvo uždrausta plaukioti, užsiimti kitokiu vandens sportu ar veikla.

Vietos tarnybos taip pat leido vienos jūrmylės (1,85 km) spinduliu aplink įtariamo užpuolimo vietą tris paras medžioti bukasnukius ir tigrinius ryklius.

Keli rykliai jau buvo sugauti, įskaitant 4,3 tigrinį ryklį, kurs bus išskrostas.

Šiemet Naujojoje Kaledonijoje, esančioje į šiaurės rytus nuo Australijos, rykliai mirtinai sužalojo mažiausiai du kitus žmones.

Balandžio pabaigoje vienas 53 metų vyras žuvo, kai buvo užpultas tame pačiame rajone Nuvilyje. Vasarį tigrinis ryklys sudraskė 57 metų vyrą netoli Metro salos netoli Numėjos.

Tarnybų nuomone, vienas plaukikas ir laiveliu plaukiojęs asmuo, dingę anksčiau šiais metais, taip pat galėjo tapti ryklių aukomis.

Šiemet pasaulyje jau patvirtinta 13 žmonių žūtis per ryklių užpuolimus, nurodoma šią statistiką renkančiame Floridos gamtos istorijos muziejaus tinklalapyje „International Shark Attack File“. Daugiametis pasaulinis vidurkis yra keturios žūtys per metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)