Tačiau vienbalsiai priimtame Tarybos pareiškime nekalbama apie jokias atsakomąsias priemones, pavyzdžiui, sankcijas. Be to, politinė sumaištis Malyje nebuvo įvardyta perversmu.

Saugumo Taryba paragino „saugiai, nedelsiant ir besąlygiškai paleisti visus sulaikytus pareigūnus ir ragina gynybos ir saugumo pajėgų elementus nedelsiant grįžti į savo kareivines“.

Tarybos narės pridūrė teberemiančios Malio grįžimą prie civilio valdymo po pernai rugpjūčio 18-ąją įvykusio perversmo.

Jos paragino tęsti civilių vadovaujamą pereinamąjį procesą, numatantį, kad per pusantrų metų nuo perversmo turi būti surengti rinkimai ir atkurta konstitucinė tvarka.

„Primesti jėga pereinamosios vadovybės kaitą, taip pat priverstiniais atsistatydinimais, yra nepriimtina“, – pabrėžė Saugumo Taryba.

Anot vieno chuntos pareigūno, anksčiau trečiadienį laikinasis Malio prezidentas Bah Ndaw ir premjeras Moctaras Ouane'as atsistatydino. Dviem dienomis anksčiau jiedu buvo sulaikyti ir neteko įgaliojimų, o kai kurie apžvalgininkai šiuos įvykius vadino antruoju kariniu perversmu šalyje per pastaruosius devynis mėnesius.

JT Saugumo Taryba pareiškė toliau „tvirtai remianti“ pastangas tarpininkauti, dedamas Afrikos Sąjungos ir Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS), taip pat pabrėžė, kad kilusi sumaištis gali neigiamai paveikti pastangos kovoti su terorizmu Malyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją