Šie trys žmonės iš kalnuose esančio lyninio keltuvo administracijos kaltinami tyčia išjungę avarinį stabdį, kuris galėjo neleisti keltuvo kabinai nukristi ant Motaronės kalno šlaito, kai sekmadienį po pietų nutrūko keltuvo lynas.

„Prokuratūra nurodė areštuoti tris žmones dėl atsargumo priemonių, turinčių saugoti nuo nelaimingų atsitikimų darbe, pašalinimo ar nepaisymo“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Iš 15 žmonių, buvusių lyninio keltuvo kabinoje, 14 žuvo, o dar vienas – penkerių metų berniukas – tebegydomas ligoninėje. Tarp žuvusiųjų yra penki izraeliečiai.

Nelaimė įvyko kurortiniame Strezos miestelyje, esančiame Madžorės ežero pakrantėje šiaurės vakariniame Pjemonto regione. 20 minučių trunkančią kelionę lyniniu keltuvu į 1,5 tūkst. m aukščio Motaronės kalno viršūnę dėl iš ten atsiveriančių vaizdų buvo pamėgę turistai.

Italijos naujienų agentūros pranešė, kad įtariamieji yra Luigi Nerini, keltuvą eksploatuojančios firmos „Ferrovie del Mottarone“ vadovas, ir vadybininkai Gabriele Tadini bei Enrico Perocchio.

Vietos karabinierių pareigūnas Alberto Cicognani radijui „Radiotre“ sakė, kad avarinis stabdis buvo išjungtas po gedimo.

„Lyniniame keltuve buvo gedimų, buvo iškviesta priežiūros komanda, [bet] jie problemos neišsprendė arba išsprendė ją iš dalies“, – sakė jis.

„Kad išvengtų tolesnių paslaugų sutrikimų, jie nusprendė palikti „šakutę“, neleidžiančią veikti avariniam stabdžiui“, – pridūrė A. Cicognani.

Jo teigimu, visi trys įtariamieji pripažino, kas įvyko.

Antradienį prieš įtariamųjų areštą vietos prokurorė Olimpia Bossi interviu AFP papasakojo, kas įvyko sekmadienį.

„Aišku, kad nutrūko... pagrindinis lynas, – sakė ji. – Stabdžių sistema neveikė... Ši sistema blokuoja kabiną ant svorį laikančio lyno, ji veikia nenumatytais atvejais, ji privalo veikti nenumatytais atvejais, kai gali įvykti nelaimingas atsitikimas, toks kaip lyno nutrūkimas.“

„Niekas negalėjo įsivaizduoti, jog tai, kas buvo sekmadienio išvyka, virs tragiškai pasibaigusiu košmaru“, – pridūrė prokurorė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)