Iš Prahos į Minską paskutinis „Belavia“ lėktuvas išskris trečiadienį vakare. Visi kiti reisai, kurie taip pat vykdavo penktadieniais ir sekmadieniais, yra atšaukti.

Pasak Čekijos prekybos ir pramonės ministro Karelo Havličeko bei užsienio reikalų ministro Jakubo Kulhaneko, Čekija tapo penktąja ES šalimi, kuri įvedė sankcijas „Belavia“.

Nacionalinės Čekijos oro linijos „Czech Airlines“ jau pakeitė savo skrydžių planus taip, kad apskristų Baltarusijos oro erdvę.

„Birželį turi būti parengtas fizinių ir juridinių asmenų, kuriems ES pritaikys sankcijas, sąrašas. Čekija tai visiškai palaiko. Mes visuose tarptautiniuose forumuose ir dvišaliuose susitikimuose reikalausime nedelsiant paleisti sulaikytą baltarusių tinklaraštininką ir jo draugę. Reikalausime atlikti tarptautinį incidento tyrimą“, – sakė J. Kulhanekas.

Europos Sąjungos lyderiai pirmadienį pasmerkė Baltarusijos įvykdytą priverstinį keleivinio lainerio nutupdymą ir juo skridusio opozicijos aktyvisto Ramano Pratasevičiaus bei jo draugės Sofijos Sapegos sulaikymą, o Bendrijos oro bendroves paragintos vengti Baltarusijos oro erdvės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)