Jo komanda tikisi organizuoti šią kelionę, kad ji sutaptų su pasaulio ortodoksų dvasinio lyderio ekumeninio patriarcho Baltramiejaus I kelionės data.

„Tikimės ir laikome sukryžiavę pirštus. Buvo gautas jam (popiežiui Pranciškui) adresuotas prašymas“, – sakė kardinolas Peteris Turksonas, Vatikane atsakingas už gamtos apsaugos klausimus.

„Dabar dar negaliu patvirtinti šio dalyvavimo“, – sakė jis žurnalistams.

Kardinolas pridūrė, kad taip pat buvo susisiekta tu Baltramiejaus I kanceliarija ir kad „jie norės suderinti datas ir pabandys ten būti kartu“.

Popiežiaus dalyvavimo Klimato kaitos konferencijoje Glazge galimybę iškėlė JAV klimato pasiuntinys Johnas Kerry per susitikimą su Pranciškumi anksčiau šį mėnesį.

Pasak jo, pontifikas yra „įtakingas moralinis autoritetas klimato krizės klausimais“.

Škotijos Glazgo mieste lapkričio 1–12 dienomis vyksiančioje COP26 konferencijoje dalyvaus derybininkai iš 196 pasaulio šalių ir Europos Sąjungos, o taip pat verslo atstovai, ekspertai ir pasaulio lyderiai.

Ją organizuojanti Jungtinė Karalystė, dėl koronaviruso pandemijos atidėjusi pernai planuotą susitikimą, sako norinti, kad konferencija vyktų lyderiams joje dalyvaujant fiziškai.

Tačiau nors naujų registruojamų COVID-19 atvejų skaičiai Britanijoje pastarosiomis savaitėmis sumažėjo, virusas vis dar aktyviai siaučia daugelyje kitų šalių.

Popiežius Pranciškus klimato kaitą vadina „vienu pagrindinių žmonijai mūsų dienomis kylančių“ iššūkių. Jis priekaištauja labiausiai už šią krizę atsakingoms išsivysčiusioms šalims, palaikydamas besivystančių šalių gyventojus, kurie labiausiai pajus jos padarinius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)