Premjeras Scottas Morrisonas tvirtino, kad ambasada „laikinai“ bus uždaryta nuo gegužės 28 dienos, reaguojant į „skubų tarptautinių pajėgų pasitraukimą iš Afganistano“.

Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkų pajėgos pradėjo pasitraukimą iš Afganistano, taip priartindamos šalį prie ilgiausiai besitęsiančio JAV karo pabaigos.

Nepaisant JAV teiktos pagalbos, išrinkta Afganistano valdžia ir šalies saugumo tarnybos yra gana pažeidžiamos. Pastarosiomis dienomis šalyje išaugo smurto protrūkių skaičius, o netoli Kabulo vėl vyko susirėmimai tarp Afganistano pajėgų ir Talibano kovotojų.

Planuojama, kad visos JAV pajėgos bus patrauktos iš šalies iki rugsėjo 11-osios, kuomet bus minimos 20-osios „Al-Qaeda“ surengtų teroro išpuolių metinės.

Afganistaną taip pat palieka apie 80 australų karių, taip užbaigdami misiją, kuri šaliai kainavo iš viso apie milijardą dolerių.

Šalyje nesant australų karių kontingento ir gausesnių JAV pajėgų, tvirtino S. Morrisonas, saugumo padėtis tampa „vis mažiau aiški“.

„Vyriausybė buvo informuota, kad mūsų diplomatinės atstovybės saugumas negali būti visiškai užtikrintas“, – pranešime teigė Australijos premjeras.

Tiesa, jis neatskleidė, ar pati ambasada susilaukė konkrečių grasinimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją