56 metų D. Barnea užėmė žydų valstybės apsaugai nuo išorės grėsmių, ypač nesutaikomo priešininko Irano, svarbų postą. Anksčiau jis tarnavo elitiniame komandosų junginyje „Sayeret Matkal“, o į „Mossad“ atėjo 1996 metais.

Nuo 2019-ųjų D. Barnea buvo „Mossad“ vadovo pavaduotojas, nurodė B. Netanyahu biuras.

Per paskyrimo ceremoniją B. Netanyahu užsiminė, kokių žingsnių Izraelis galėtų imtis, kad neleistų Iranui įsigyti branduolinių ginklų.

Galingosios pasaulio valstybės nuo balandžio pradžios Vienoje bando susitarti dėl Vašingtono sugrįžimo į 2015 metų daugiašalį susitarimą su Iranu dėl jo branduolinės programos.

Tuometinio prezidento Donaldo Trumpo vadovaujamos JAV iš šio susitarimo vienašališkai pasitraukė 2018-aisiais. Reaguodamas į JAV pasitraukimą ir sankcijų Iranui sugrąžinimą, Teheranas intensyvino savo branduolinę veiklą.

Izraelis nepritaria šiam susitarimui.

„Galėtų susiklostyti situacija, kai mūsų svarbiausiam tikslui – užtikrinti, kad ajatolos nenutrauktų tūkstančius metų trunkančio žydų tautos egzistavimo – turėsime priimti drąsius ir nepriklausomus sprendimus“, – sakė B. Netanyahu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)