„Pastarieji išpuoliai prieš žydų bendruomenę yra nepakenčiami ir privalo liautis, – parašė J. Bidenas socialiniame tinkle „Twitter“. – Smerkiu tokį neapykantos kupiną elgesį namuose ir užsienyje. Mums reikia neleisti neapykantai rasti saugų prieglobstį."

Niujorko policija penktadienį pranešė, kad atlieka tyrimą dėl nusikaltimų iš neapykantos, kai keletas žmonių, skandavusių antisemitiškus šūkius, užpuolė žydą, dalyvavusį palestiniečių ir izraeliečių palaikymo demonstracijose Niujorko Taimso aikštėje.

Ketvirtadienio vakarą penki ar šeši vyrai sumušė 29 metų vyrą ir panaudojo prieš jį pipirines dujas, pranešė policijos atstovė. Vienas žmogus buvo suimtas.

JAV Antidefamacijos lygos (ADL) direktorius Jonathanas Greenblattas pareiškė, kad po naujausio smurto protrūkio Artimuosiuose Rytuose buvo įvykdyta virtinė antisemitinių išpuolių Jungtinėse Valstijose.

Jis paminėjo keletą incidentų keliose valstijose, įskaitant du incidentus šią savaitę Los Andžele, kur palestiniečių šalininkai užpuolė prie vieno restorano sėdėjusius žydus ir buteliais apmėtė žydų namus, ant kurių durų buvo pakabintos žydiškos mezuzos.

„Čia, namuose, matome pavojingą ir drastišką antisemitizmo šuolį per pastarąją savaitę – 10 dienų“, – sakė J. Greenblattas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)