Pagal gegužės 13 dieną priimtą vyriausybės sprendimą, jei patalpų užimtumas bus iki 50 proc., nuo gegužės 24 dienos veiklą galės vykdyti kultūros ir pramogų įstaigos, taip pat bus leidžiama kavinėms ir restoranams patalpose priimti lankytojus.

Kaip anksčiau pranešė vyriausybės spaudos tarnyba, ministrė pirmininkė Kaja Kallas (Kaja Kalas) pažymėjo, kad švelnindama apribojimus, vyriausybė atsižvelgė į užsikrėtimo rizikos lygį.

„Nuo gegužės 24 dienos sušvelninsime apribojimus veiklai, kuriai būdinga vidutinė infekcijos rizika. Raginu visus Estijos gyventojus prisiminti, kad nors artėjanti vasara žada atokvėpį, vis tiek turime elgtis atsakingai“, – sakė šalies premjerė.

Nuo gegužės 24 dienos bus leidžiama lankytis muziejuose ir parodose, vykstančiose patalpose, taip pat lankytis įstaigose su sėdimomis vietomis, tokiomis kaip teatrai, kino teatrai, konferencijų salės, maldos namai ir kitos religinės įstaigos, jei patalpų užimtumas sieks ne daugiau kaip 50 procentų.

Patalpose, kur sėdimos vietos yra numeruojamos ir priskiriamos konkrečiam asmeniui, didžiausias žmonių skaičius negalės viršyti 200 žmonių, išskyrus pranešėjus ir organizatorius, kurie tiesiogiai nekontaktuoja su visuomene.

Muziejuose ir parodų centruose didžiausias dalyvių skaičius bus nustatomas atsižvelgiant į patalpas, o renginiai negalės trukti ilgiau nei iki 22 valandos.

Judant uždarose patalpose bus privaloma laikytis „2+2“ taisyklės, kai kartu gali judėti ne daugiau kaip du žmonės, laikydamiesi mažiausiai dviejų metrų atstumo nuo kitų žmonių, bus privaloma dėvėti veido kaukes, naudoti dezinfekavimo priemones ir laikytis organizatorių nurodymų.

Apribojimai pramogų įstaigoms pratęsti iki gegužės 30 dienos imtinai.

Nuo gegužės 24 dienos klientai galės valgyti maitinimo įstaigų viduje, jei patalpų užimtumas neviršys 50 procentų. Prie vieno staliuko galės sėdėti ne daugiau kaip šeši žmonės. Maitinimo įstaigos galės veikti iki 22 valandos.

Nuo gegužės 24 dienos atvirose maitinimo įstaigų teritorijose galės svečiuotis grupės iki 10 žmonių, tačiau galės būti užpildyta ne daugiau kaip 50 proc. teritorijos. Čia taip pat galios leidimas veikti iki 22 valandos.

Nuo gegužės 24 dienos prekybos ir paslaugų įmonių patalpų užimtumas negalės viršyti 50 proc. vienos patalpos užimtumo taisyklės.

Judant turės būti laikomasi „2+2“ taisyklės ir privaloma dėvėti veido kaukes.

Nuo gegužės 31 dienas vėl bus leidžiama rengti treniruotes uždarose patalpose, taip pat bus leidžiama organizuoti jaunimo, švietimo ir pomėgių užsiėmimus, papildomus mokymus ir tobulinimosi kursus grupėms iki 10 žmonių.

Patalpos galės būti užpildytos ne daugiau kaip 25 proc., o vienu metu tokioje veikloje galės dalyvauti ne daugiau kaip 100 žmonių, grupės negalės kontaktuoti.

Grupės apribojimai nebus taikomi tos pačios klasės mokiniams ar studijų grupės dalyviams.

Viešosios pirtys, SPA centrai, vandens pramogų centrai ir vidaus baseinai taip pat galės atverti duris nuo gegužės 31 dienos, atsižvelgiant į tai, kad patalpų užimtumas negalės viršyti 50 proc., o dalyvaujančių žmonių skaičius negalės viršyti 200. Judant turės būti laikomasi „2+2“ taisyklės. Lankytojus bus galima priimti nuo 6 iki 22 valandos.

Vyriausybė planuoja kas dvi savaites peržiūrėti įsakyme išvardytus apribojimus ir priemonių poreikį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)