Tai rodo penktadienį paskelbti sociologijos instituto „YouGov“ atliktos viešosios nuomonės apklausos rezultatai.

Gegužės 20 d. vykusioje apklausoje dalyvavo 1 541 žmogus, vyresnis kaip 18 metų amžiaus. Tyrimo duomenimis, 65 proc. apklaustųjų pritaria valdžios sprendimui uždrausti tokias protesto akcijas. Savo poziciją jie aiškina tuo, kad draudimas padeda apsaugoti gyventojus nuo koronavirusinės infekcijos plitimo. Bet, kaip nustatė sociologai, 23 proc. tyrimo dalyvių griežtai prieštarauja tokiam draudimui, tvirtindami, kad jis apriboja piliečių teises. 13 proc. VFR gyventojų neturi savo nuomonės šiuos klausimu.

Pastarosiomis savaitėmis Vokietijos valdžia kelis kartus uždraudė rengti demonstracijas prieš karantino apribojimus. Sprendimas buvo grindžiamas tuo, kad per protesto akcijas nesilaikoma nustatytų reikalavimų, taip pat ir saugaus atstumo, nedėvimos apsauginės kaukės.

Šiuo metu Vokietijoje tebegalioja karantinas, įvestas praėjusių metų pabaigoje. Bet nuo gegužės 9 d. šalyje nebetaikomi kai kurie karantino apribojimai pasiskiepijusiems ir persirgusiems žmonėms. Atidaryti vaikų darželiai ir mokyklos, kai kuriose federalinėse žemėse dirba muziejai ir galerijos.

Kelias pastarąsias savaites Vokietijoje mažėja naujų koronaviruso atvejų. Pastarąją parą Covid-19 buvo diagnozuotas 8 769 žmonėms, nuo pandemijos pradžios jis nustatytas 3 635 162 šalies gyventojams. Koronaviruso aukomis jau tapo 87 128 žmonės.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)