Pagrindinio įtariamojo Christiano Bruecknerio veiklą nagrinėjęs tyrimas atmetė tikimybę, kad jis mažametę britę po šios dingimo 2007-aisiais Praia da Luz miestelyje išsivežė į gimtąją Vokietiją, rašo nzherald.co.nz.

Vokietijos prokuroras Hansas Christianas Woltersas praėjusią savaitę pranešė, kad policijai buvo pateikti „dramatiški“ nauji įkalčiai, sustiprinantys kaltinimus pedofilui Ch. Brueckneriui.

Dabar H. Ch. Woltersas plačiau papasakojo apie šias išvadas.

Paklaustas, kur, jo manymu, Madeleine buvo nužudyta, H. Ch. Woltersas „Mirror Online“ atsakė: „Portugalijoje. Aš esu nusiteikęs optimistiškai ir manau, kad šią bylą mes išspręsime“.

Anksčiau H. Ch. Woltersas sakė, kad „konkretūs įkalčiai“ įrodys, jog Ch. Brueckneris nužudė Maddie, tačiau visados atsisakydavo pateikti daugiau detalių.

Praėjusiais metais policija apieškojo ir perkasė sodo sklypą Vokietijos mieste Hanoveryje, kur buvo apsistojęs Ch. Brueckneris. Policija ieškojo bet kokios medžiagos, galinčios susieti vyriškį su byla.

Dabar prokuroras H. Ch. Woltersas atmetė tikimybę, kad 44-erių pedofilas išsivežė Maddie iš Portugalijos.

„Kadangi Ch. Brueckneris Maddie dingimo metu sodo sklypo neturėjo, kūno ten užkasti negalėjo“, – aiškino H. Ch. Woltersas.

Praėjusią savaitę H. Ch. Woltersas sakė, kad, daugėjant tvirtų įkalčių, tikimasi iki metų pabaigos Ch. Brueckneriui pateikti kaltinimus.

„Sukaupėme naujų įkalčių, prisidedančių prie bylos prieš mūsų pagrindinį įtariamąjį“, – apie proveržį tyrime kalbėjo vokiečių prokuroras H. Ch. Woltersas.

Christianas Brueckneris

„Bijau, kad negaliu jums pasakyti, kokie tai įkalčiai, tačiau jie sustiprina mūsų darbą“, – „The Sun“ sakė prokuroras.

„Mes tebedirbame su šia byla ir kažkuriuo metu ateityje pasidalinsime detalėmis su įtariamuoju ir jo advokatu, tačiau dar ne dabar. Negaliu atskleisti, kokio pobūdžio įkalčių mums buvo pateikta. Galiu pasakyti, kad tai nėra teismo ekspertizės išvados, tai nauji netiesioginiai įrodymai, prisidedantys prie dabartinės teorijos, kad už nusikaltimą yra atsakingas šis žmogus“, – aiškino H. Ch. Woltersas.

Vokietijos institucijų teigimu, jos turi „konkrečių įrodymų“, patvirtinančių, kad Ch. Brueckneris nužudė Maddie.

H. Ch. Woltersas tikina esąs nusiteikęs optimistiškai, kad šią bylą pavyks išspręsti.

Jis pridūrė: „Neradome jokių įrodymų, leidžiančių spręsti, kad jis nekaltas dėl šio nusikaltimo. Tačiau radome daug įkalčių, rodančių, jog jis yra kaltas, tačiau aš neturiu leidimo to detalizuoti“.

Ch. Brueckneris 22 metus gyveno atvykdamas į Portugaliją ir iš jos išvykdamas. Jam pavykdavo skraidyti nepastebėtam policijos, nepaisant to, kad anksčiau buvo įvykdęs seksualinių nusikaltimų prieš vaikus.

Portugalija jį du kartus išdavė dėl seksualinių nusikaltimų prieš vaikus: vieną kartą – 1999-aisiais, kitą – 2017-aisiais.

Ch. Bruecknerio advokatas Friedrichas Fulscheris tvirtina, kad jo klientas niekaip nėra susijęs su M. McCann dingimu.

M. McCann, dar vadinama Maddie (Medi), dingo 2007-aisiais beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais vakarieniavo šalimais esančiame restorane Portugalijos Praja da Luso kurorte.

Nepaisant didžiulių tarptautinio masto paieškų, mergaitė rasta nebuvo. Dėl jos dingimo taip pat niekas nėra apkaltintas.

Šokiruojančiu posūkiu ilgametėje M. McCann paslaptingo dingimo istorijoje tapo vokiečių prokurorų birželį padarytas pareiškimas, kad Ch. Brueckneris galėjo pagrobti ir nužudyti mergaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)