„Pfizer“ pristatys 2 mlrd., „Moderna“ – iki 995 mln., o „Johnson & Johnson“ – iki 500 mln. dozių, pranešė trijų farmacijos bendrovių atstovai.

JAV milžinė „Pfizer“ „per ateinančius 18 mėnesių“ pristatys 2 mlrd. dozių, įskaitant vieną milijardą 2021 metais, nurodė vykdomasis direktorius Albertas Bourla (Albertas Burla).

„Moderna“ vadovas Stephane'as Bancelis (Stefanas Banselis) pranešė, kad bus pristatyta „iki 95 mln. dozių“ šiemet ir „iki 900 milijonų dozių“ 2022-aisiais. Dalis šių dozių bus tiekiama per vakcinų skirstymo programą COVAX.

„Johnson & Johnson“ viceprezidentas ir vyriausiasis mokslo pareigūnas Paulas Stoffelsas (Polas Štofelsas) savo ruožtu pranešė, kad jo kompanija susitarė su COVAX dėl iki 200 mln. dozių pristatymo 2021 metais. Anot P. Stoffelso, dabar vyksta diskusijos dėl „potencialaus papildomų 300 mln. tiekimo... iš viso – iki 500 mln. dozių“.

Anksčiau Europos Sąjunga skurdesnėms šalims įsipareigojo paaukoti 100 mln. vakcinų dozių, pradėdama tarptautinį forumą, skirtą aptarti būdus atsigauti po dabartinės ir išvengti naujų pandemijų.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) padarė tokį pareiškimą kartu su Italijos premjeru Mario Draghi (Marijumi Dragiu), kurio šalis, būdama dabartinė G-20 pirmininkė, yra viena iš susitikimo organizatorių.

Pasaulio lyderiai per viršūnių susitikimą pabrėžė, kad svarbu didinti vakcinavimo mastus visame pasaulyje, taip pat išdėstė, ką reikėtų padaryti, norint išvengti kitos panašios krizės.

ES taip pat paskelbė apie naują iniciatyvą, skirtą paremti vietinę gamybą Afrikoje, o U. von der Leyen pareiškė, kad vakcinos turi pasiekti „visus ir visur“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)