„Maskva su giliu pasitenkinimu pažymi, kad gegužės 21-ąją 2 val. ryto įsigaliojo ugnies nutraukimo režimas palestiniečių ir Izraelio konflikto zonoje“, – per spaudos konferenciją sakė URM atstovė Marija Zacharova.

„Siekiant išvengti tolesnio smurto rato buvo atliktas svarbus, bet vis dar nepakankamas žingsnis. Kad būtų užkirstas kelias konfrontacijos panaudojant jėgą recidyvams, tarptautinės ir regioninės pastangos turėtų būti sutelktos sudaryti sąlygas atnaujinti tiesiogines politines derybas tarp izraeliečių ir palestiniečių“, – pridūrė ji

Anot ministerijos atstovės, Rusija kviečia partnerius tęsti „energingą kolektyvinį darbą, kad būtų atnaujintas tiesioginis konstruktyvus palestiniečių ir izraeliečių dialogas“.

„Pasiekti tvarų, teisingą Palestinos problemos sureguliavimą – tai pagrindinė sąlyga kompleksinei stabilizacijai visuose Artimuosiuose Rytuose“, – kalbėjo M. Zacharova.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)