„ES džiaugiasi dėl paskelbtų paliaubų, nutraukiančių smurtą Gazoje ir aplinkinėse teritorijose. Norėtume pagirti Egiptą, Katarą, Jungtines Tautas (JT), JAV ir kitus, kurie suvaidino svarbų vaidmenį šioje situacijoje“, – pareiškime teigė bendrijos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis.

„Esame pasibaisėję ir apgailestaujame dėl prarastų gyvybių per pastarąsias 11 dienų. Kaip ES yra daug kartų sakiusi, situacija Gazos Ruože jau ilgą laiką nebuvo tvari“, – teigė J. Borrellis.
ES pranešime tikinama, kad „tik politinis sprendimas gali garantuoti tvarią taiką ir visam laikui užbaigti palestiniečių ir Izraelio konfliktą“.

„Dabar nepaprastai svarbu yra atkurti tokią politinę atmosferą, kuri leistų siekti dviejų valstybių sprendimo. ES yra pasiruošusi remti Izraelio ir palestiniečių valdžios pareigūnus, siekiant šio tikslo“, – teigė ES diplomatijos vadovas.

„Šiam tikslui ES atnaujina įsitraukimą ir bendradarbiavimą su svarbiausiais partneriais, įskaitant JAV bei kitus partnerius regione, taip pat su atgaivintu Artimųjų Rytų kvartetu“, – teigiama pranešime.
Penktadienį jau galioja Izraelio ir „Hamas“ grupuotės paliaubos, dėl kurių susitarta po 11 dienų trukusio smurto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)