„Nacionalinis kibernetinio saugumo centras ir policija mano, kad už šią ataką atsakinga organizuota grupė, žinoma pavadinimu „Wizard Spide“ ir kad ji įsikūrusi Sankt Peterburge ir jo apylinkėse“, – nurodė RTE.

Visuomeninio transliuotojo žiniomis, Airijos vyriausybė jau susisiekė su Rusijos valdžia dėl kibernetinės atakos ir jos padarytos žalos Airijos sveikatos apsaugos sistemai.

Tuo metu sveikatos apsaugos ministras Stephenas Donnelly pareiškė, kad valdžia nemokėjo programišiams išpirkos.

RTE nurodė, kad Nacionalinis kibernetinio saugumo centras ir policija šiuo metu atlieka tarptautinį incidento tyrimą, palaikydamos kontaktus su Federaliniu tyrimų biuru (FTB), Interpolu, Europolu ir Jungtinės Karalystės nacionaline kovos su nusikalstamumu agentūra.

Gegužės 14 dieną Airijos nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba paskelbė išjungusi savo kompiuterių sistemas, nes patyrė „reikšmingą išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) ataką“.

Tarnybos atstovas Paulas Reidas sakė, kad ataka padarė rimtos žalos šalies sveikatos apsaugos sistemai. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar pavogti duomenys apie pacientus nutekėjo į internetą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)