Du šaltiniai ligoninėje didžiausiame šiaurės regiono mieste naujienų agentūrai AFP patvirtino aukų skaičių po trečiadienį įvykusio incidento. Tai buvo naujausias civilių žūties atvejis regione, jau daug metų krečiamame džihadistų kovotojų išpuolių.

„Dar trys sužeistieji yra ligoninėje Gao“, – sakė vienas iš šaltinių. Jis pridūrė, kad 16 žuvusiųjų ketvirtadienį buvo palaidoti šiame mieste.

„Sužeistieji sakė, kad jų transporto priemonė važiavo į mugę Ntilito kaime, maždaug už 80 km nuo Gao“, – sakė antras ligoninės šaltinis.

Gegužės 8-ąją Malio šiaurėje netoli Tesalito detonavus savadarbiam sprogstamajam įtaisui žuvo du civiliai. Ankstesnę dieną netoli Homborio šalies centrinėje dalyje prie kariuomenės automobilių vilkstinės sprogus bombai žuvo trys kariai.

Džihadistų sukilimas Malyje įsiplieskė 2012 metais ir išplito šalies šiaurinėje bei centrinėje dalyse, taip pat persimetė į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Džihadistų atakos, smurtas tarp etninių bendruomenių ir kitokie neramumai nusinešė tūkstančius žmonių gyvybių, dar šimtai tūkstančių buvo priversti palikti savo namus, nors Malyje veikia Jungtinių Tautų, Afrikos Sąjungos ir Prancūzijos pajėgos.

JT statistika rodo, kad praeitais metais Malyje dėl minų ir savadarbių sprogstamųjų įtaisų sprogimų 76 žmonės žuvo ir dar 287 buvo sužeisti, apie pusė jų – civiliai. Šiais metais aukų skaičius toliau didėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją