Pirmadienį Ispanijos valdžia buvo ištikta nuostabos, į Ispanijos pusę ėmus plaukti arba irtis ant pripučiamų valčių didžiulei miniai daugiausiai jaunų migrantų. Ispanų enklavas greitai buvo perpildytas didelio skaičiaus į Ispaniją norinčių persikelti žmonių, kuriuos įsileido Maroko pasienio apsauga.

Tačiau Madridas skubiai ėmėsi veiksmų, sugrąžino migrantus ir Seutoje, kur dislokuoti kariai ir šarvuoti automobiliai, vėl įsivyravo ramybė.

Ketvirtadienį dėl saugumo pareigūnų dislokavimo ištuštėjo ir Maroko pasienio miesto Fnideko priemiesčiai.

Vis dėlto praėjusią naktį šimtai jaunų marokiečių mėtė akmenis į pasienį saugančias Maroko pajėgas. Remiantis vietoje buvusių žurnalistų parodymais, Maroko pajėgos buvo priverstos pasitraukti.

Jaunuoliai taip pat padegė motociklą.

Įtampa tarp Rabato ir Madrido išaugo, Ispanijai suteikus gydymą „Polisario Front“ judėjimo lyderiui Brahimui Ghali, kuris susirgo COVID-19.

„Polisario Front“ organizacija kovoja dėl nepriklausomybės Vakarų Sacharoje, buvusioje Ispanijos kolonijoje, kurią kontroliuoja Marokas.

Ispanijos gynybos ministrė Margarita Robles teigė, kad pastarieji Maroko veiksmai – „prieš Ispanijos pasienį ir ES pasienį nukreipta agresija“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)