Praeitų metų birželio 6-ąją M. Tarraste ėmė šaudyti į žmones Lihulos mieste pietvakarinėje Pernumos apskrityje. Per šaudynes žuvo 40 metų vyras ir 61 metų moteris; buvo sužeisti 58 metų vyras bei penkerių ir trejų metų vaikai.

Sulaikius šaulį paaiškėjo, kad jis buvo apsvaigęs nuo alkoholio ir raminamųjų vaistų.

Balandžio pabaigoje per bylos nagrinėjimą Pernu apygardos teisme prokurorai prašė kaltinamajam skirti įkalinimą iki gyvos galvos. M. Tarraste advokatas savo ruožtu prašė švelnesnės – 14 metų laisvės atėmimo – bausmės.

Prokurorė Gardi Anderson sakė, kad 33-ejų M. Tarraste kaltė visiškai įrodyta, todėl jam turi būti skirta griežčiausia įstatymų numatyta bausmė.

Advokatas prašė teismo išteisinti M. Tarraste dėl vieno iš kaltinamojo akto punktų – kad nužudymas buvo įvykdytas siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

Tardamas paskutinį žodį M. Tarraste sakė, jog nebandė pateisinti savo veiksmų ir neketina to daryti, tik nori paaiškinti, kas nutiko.

„Iš esmės pripažįstu kaltinimus. Tačiau toliau tvirtinu, kad neįvykdžiau nė vieno nusikaltimo siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą. Neketinau nieko žudyti – priėjau prie aukos ne tam, kad dar kartą į ją šaučiau. Kodėl taip nutiko, vis dar svarstau. Greičiausiai jaučiau pavojų savo gyvybei ir elgiausi atitinkamai. Tuomet pajaučiau dar didesnę grėsmę ir pasielgiau instinktyviai. Prisiimu atsakomybę už savo veiksmus ir jų pasekmes“, – kalbėjo jis.

M. Tarraste taip pat atsiprašė aukų artimųjų ir savo šeimos narių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją