Krikščionių demokratų frakcijos pirmininkas Manfredas Weberis kalbėjo apie stiprų signalą. Turkija nuo 2005 metų yra ES kandidatė, tačiau derybos šiuo metu nevyksta.

Turkija atmetė Europos Parlamento pareiškimą, pavadindama jį „nepriimtinu“. Jis yra vienpusiškas ir tikrai neobjektyvus. Be to, jis paskelbtas tuo metu, kai mėginama atgaivinti santykius tarp ES ir Turkijos pagal „pozityvią darbotvarkę“, Ankaroje pareiškė Užsienio reikalų ministerija. Kaip ES kandidatė, Turkija esą tikisi „konstruktyvių Europos Parlamento pastangų“ santykiams su Turkija pagerinti, o ne platformos „nepagrįstiems priekaištams ir akliems kaltinimams“.

Europos Parlamentas įžvelgia didelį regresą Turkijoje pagrindinių teisių ir teisinės valstybės principų, taip pat institucinių reformų srityse. Parlamentarai kritikuoja, kad kai kurie Turkijos užsienio politikos aspektai yra priešiški – ir ES bei jos narių atžvilgiu. Kartu parlamentarai atkreipė dėmesį į tai, kad artimas dialogas ir bendradarbiavimas su Turkija užsienio ir saugumo politikos srityse turi išlikti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)