500 kg nesprogusi bomba buvo atkasta trečiadienį, vykdant statybos darbus tankiai apgyvendintame miesto Nordendo rajone. Pašalinti bombą iš tokios vietos buvo „ypatingas iššūkis“, sakė ugniagesiai.

Laikraštis „Frankfurter Allgemeine“ pranešė, kad bomba aptikta prie pat vaikų žaidimo aikštelės, maždaug dviejų metrų gylyje.

Pranešime sakoma, kad kontroliuojamas sprogimas, įvykęs netrukus po vidurnakčio, „atrodė kaip griaustinio dundėjimas“, o po jo liko 3 m gylio ir 10 m pločio duobė.

Ugniagesiai pranešė, jog prieš susprogdindami bombą užpylė ją 40 sunkvežimių atvežtu smėliu, kad iki minimumo sumažintų žalą aplinkiniams pastatams.

Maždaug 25 tūkst. žmonių, įskaitant vienos ligoninės neonatologiniame skyriuje buvusius žmones, buvo paprašyta evakuotis iš rajono.

Tarp gyventojų, laikinai prisiglaudusių vienoje čiuožykloje, buvo 29 metų Tobiasas, pasiėmęs savo katę narvelyje. Jis sakė, kad naujienas išgirdo per policijos garsiakalbius ir kad jam buvo nurodyta nedelsiant pasitraukti iš savo namų, todėl būta „šiek tiek streso“.

77 metų Barbara naujienų agentūrai AFP sakė, kad naujienos buvo „šioks toks šokas“, ir pridūrė: „To nesitikėjome.“

Tačiau Vokietijoje per statybas nuolat atkasama nesprogusių Antrojo pasaulinio karo laikų sprogmenų, nors karas baigėsi prieš 76 metus.

2020 metais netoli Berlyno, kur „Tesla“ planuoja statyti savo pirmąją Europoje elektromobilių gamyklą, buvo neutralizuotos septynios bombos.

Pernai bombų taip pat buvo rasta Frankfurte, Kelne ir Dortmunde.

Frankfurte 2017-aisiais radus 1,4 t bombą buvo evakuota 65 tūkst. žmonių – tai didžiausia tokia evakuacija Europoje nuo 1945 metų.