Keturiuose mėginiuose aptikta indiškoji atmaina, o dar dviem asmenims diagnozuota infekcija viruso variantu, kuris pirmą kartą buvo aptiktas Pietų Afrikos Respublikoje (PAR).

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) praėjusią savaitę nurodė, kad B.1.617 atmaina, pirmą kartą aptikta Indijoje praėjusių metų spalį, jau aptinkama 44 šalyse.

Viduržemio jūros salos Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad infekuotieji nekontaktavo su kitais žmonėmis. Infekcija indiškąja atmaina nustatyta atvykėliams iš Indijos, Nepalo, Pakistano ir Filipinų. Visoms šioms valstybėms pagal Kipro taisykles taikoma 14 dienų karantino prievolė.

Mutacijos laikomos pavojingesnėmis už pirminį koronaviruso variantą, nes jos dažnai būna lengviau perduodamos, mirtingesnės ar prieš jas neveikia vakcinos.

„Vienintelis būdas pažaboti agresyvų perdavimą yra gausus populiacijos skiepijimas“, – pridūrė ministerija.

Kipras šiuo metu spartina savo vakcinacijos kampaniją. Šalyje iki šios dienos paskiepyta 45 proc. suaugusiųjų ir tikimasi, kad iki liepos šis skaičius pasieks 65 proc.

Kipre kasdien patvirtinamų infekcijų skaičiai balandį šoktelėjo iki rekordinio lygio – 941 infekcijos – tačiau po to dviem savaitėms įvedus griežtų apribojimų, sergamumas sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)