Ankstesnę parą buvo skelbta apie 4 095 naujus COVID-19 atvejus ir 285 užsikrėtusiųjų mirtį.

Per praėjusią parą buvo hospitalizuoti 2 269 COVID-19 pacientai, 17 102 šia infekcija persirgę žmonės pasveiko, nurodoma pranešime, paskelbtame Sveikatos apsaugos ministerijos kanalu socialiniame tinkle "Telegram".

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje nustatyti iš viso 2 165 233 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 48 696 pacientai mirė, 1 889 446 – pasveiko.

Iki šiol šalyje bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę yra gavę 994 872 žmonės. Visiškai vakcinuoti 37 526 gyventojai.

Antradienį Aukščiausioji Rada pritarė siūlymui atstatydinti sveikatos apsaugos ministrą Maksymą Stepanovą. Pasak ministro pirmininko Deniso Šmyhalio, ministro atleidimo pagrindinė priežastis – prastai vykstanti vakcinacijos kampanija.

„Pagrindinė teikimo priežastis yra nepatenkinami skiepijimo ir vakcinų tiekimo rodikliai, faktiškai, nuolatinis jų datų atidėjimas“, – sakė premjeras už sveikatos apsaugą atsakingo komiteto posėdyje parlamente.

Pasak jo, skiepijimo tempas liudija apie nepatenkinamą Sveikatos apsaugos ministerijos ir ministro, kaip vadovo, darbą. Jis taip pat pažymėjo, kad svarbų vaidmenį suvaidino ir surinkti 150 deputatų parašų dėl ministro atleidimo.

Sveikatos apsaugos ministro pareigas M. Stepanovas ėjo nuo 2020 metų kovo 30 dienos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)