Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Egipto vadovas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis), atvykęs į Paryžių dalyvauti viršūnių susitikimuose Afrikos tema, suderino rezoliuciją per vaizdo konferenciją su Jordanijos karaliumi Abdullah II (Abdula II), sakoma pranešime.

„Šios trys šalys sutarė dėl trijų paprastų elementų: šaudymas turi liautis, atėjo laikas paliauboms – ir kad JT Saugumo Taryba privalo imtis šio klausimo“, – rašo Eliziejaus rūmai.

Prancūzija, jau kelias dienas raginusi kuo skubiau nutraukti ugnį, nurodė palaikanti Egipto pastangas tarpininkauti.

E. Macronas pirmadienį pabrėžė Egipto tarpininkavimo svarbą po derybų Paryžiuje su A. F. al Sisi – svarbiu sąjungininku ir Prancūzijos gynybos pramonės sektoriaus užsakovu, nors aktyvistai reiškia susirūpinimą dėl Kairo žmogaus teisių politikos.

JT Saugumo Taryba iki šiol nesugebėjo priimti net ir paprasto pareiškimo dėl naujai įsiplieskusio konflikto Artimuosiuose Rytuose. Izraelio ištikimos sąjungininkės Jungtinės Valstijos atmetė trijų ankstesnių pareiškimų projektus, pateiktus Kinijos, Norvegijos ir Tuniso, kuriuose buvo raginama nutraukti kautynes.

Kinijos ambasadorius prie JT Zhang Junas (Džang Dziunas) sakė, kad per uždarą posėdį Saugumo Tarybos narės „išklausė pasiūlymo, pateikto Tarybai mūsų kolegos prancūzo, ir, kalbant apie Kiniją, mes neabejotinai palaikome visas pastangas, turinčias padėti užbaigti šią krizę ir sugrįžti prie taikos Artimuosiuose Rytuose“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)