Tai beprecedentis žingsnis šioje katalikiškoje valstybėje.

Rijekos arkivyskupas Mate Uziničius įspėjo, kad kai kurie katalikai nori „tarnauti Kristui ir Bažnyčiai diskriminacija, agresija ir smurtu... homoseksualių žmonių atžvilgiu“.

Kalbėdamas Tarptautinę dieną prieš homofobiją jis išreiškė apgailestavimą, kad kai kurie katalikai vis dar atsisako priimti 2016 metų gaires, laikomas sušvelninta Bažnyčios pozicija homoseksualumo klausimu.

Šiame 2016 metų dokumente popiežius Pranciškus rašė, jog „visų asmenų, nepriklausomai nuo jų lytinės orientacijos, kilnumas yra gerbtinas, jie pagarbiai traktuotini“.

„Apgailestauju, kad vis dar yra katalikų, kurie su tuo nesutinka“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė M. Uziničius.

„Prašau homoseksualių žmonių atleidimo, nes jie vis dar gali jaustis dėl to nepriimami į Bažnyčią... Taip pat dėl to, kad nesulaukia rūpestingo ganytojiško vadovavimo, nors jis jiems turėtų būti užtikrinamas“, – sakė jis.

2013 metais į Europos Sąjungą įstojusioje Kroatijoje, kur beveik 90 proc. gyventojų yra katalikai, pastaraisiais metais vyko laipsniška LGBT teisių liberalizacija.

Tačiau LGBT žmonės Kroatijoje vis dar sulaukia grasinimų, o konservatyvią visuomenę smarkiai veikia Katalikų Bažnyčia, atsisakanti laiminti tos pačios lyties asmenų sąjungas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)