Narkotikų siunta, kurios vertė gatvės kainomis siekia per 100 mln. eurų, pirmiausia buvo susekta Džoja Tauro uoste Italijos pietiniame Kalabrijos regione.

Kokainas buvo paslėptas iš Santoso miesto Brazilijoje atplukdytame konteineryje, kuriame „oficialiai turėjo būti vištiena“, nurodė policija išplatintame pranešime.

Italijos pareigūnai nusprendė leisti konteineriui tęsti kelionę, kurios galutinis tikslas buvo Lipliano miestas Kosove. Ten italų, albanų ir Kosovo pareigūnai surengė operaciją, per kurią sulaikė 25 žmones, tarp jų septynis asmenis, kuriems pareikšti kaltinimai dėl tarptautinės prekybos narkotikais.

Kvaišalai į Europą gabenami iš Lotynų Amerikos, daugiausiai Kolumbijos, Brazilijos ir Ekvadoro. Jų paprastai randama paslėptų krovinių konteineriuose, iškrautuose iš laivų.

Italija yra vienas pagrindinių neteisėtos narkotikų prekybos centrų, o Kalabrijoje įsikūrusi organizuota nusikalstama grupuotė „Ndrangeta“ ('Ndrangheta) kontroliuoja beveik visą kokaino kontrabandą į Europą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)