Tarp asmenų, įtrauktų į Iždo departamento „juodąjį“ sąrašą, yra keturi Mianmaro karinės chuntos Valstybinės administracinės tarybos nariai, septyni ministrai, kariuomenės kontroliuojamos rinkimų komisijos pirmininkas ir Mianmaro centrinio banko vadovas.

Likę trys asmenys yra Valstybinės administracinės tarybos narių vaikai. Šiai karinės chuntos institucijai sankcijos buvo paskelbtos po vasario 1 dieną įvykdyto perversmo, per kurį buvo nušalinta išrinkta vyriausybė.

Po perversmo Mianmarą apėmė protestų ir streikų banga, kuriai nuslopinti chunta ėmėsi griežtų priemonių. Malšinant neramumus žuvo beveik 800 žmonių, rodo vietos stebėjimo grupės duomenys.

Mianmaro karinis režimas „smurtu slopina prodemokratinį judėjimą šalyje ir yra atsakingas už tebesitęsiantį smurtą bei mirtinas atakas prieš Birmos žmones, įskaitant vaikų žudymą“, – nurodė Iždo departamentas išplatintame pareiškime.

Anot jo, Kanada ir Jungtinė Karalystė taip pat imsis analogiškų sankcijų prieš chuntos narius.

Nuo vasario Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų šalys plėtė sankcijas Mianmarui, įtraukdamos į „juodąjį“ sąrašą įtakingiausius karinio režimo narius, taip pat jį finansuojančias valstybės įmones.

Sankcijomis siekiama atkirti juos nuo pasaulinės prekybos ir finansų sistemos, uždraudžiant JAV piliečiams ir kompanijoms, įskaitant padalinius JAV turinčius bankus, palaikyti su jais verslo ryšius.

Taip pat įšaldomas visas į „juodąjį sąrašą“ įtrauktų asmenų turtas, esantis JAV jurisdikcijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)