„Jungtinės Valstijos iki birželio pabaigos išsiųs 20 mln. dozių, kurias leidžiama naudoti Jungtinėse Valstijose, kad padėtų su pandemija kovojančioms šalims“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki).

Ji nurodė, kad apie tokį žingsnį prezidentas Joe Bidenas oficialiai praneš kreipdamasis į žmones per televiziją vėliau pirmadienį.

Į užsienį siunčiamų vakcinų skaičius didinamas J. Bideno administracijai patiriant spaudimą pasidalinti savo sukauptu vakcinų pertekliumi su kitomis šalimis, JAV padarius didelę pažangą skiepijant savo gyventojus.

J. Psaki nenurodė, kurioms šalims bus skirtos vakcinos, tačiau J. Bidenas yra užsiminęs, kad Vašingtonas darys viską, ką gali, kad padėtų Indijai kovoti su nauja pandemijos banga.

Pirmosios 60 mln. bus „AstraZeneca“ vakcinos dozės, kai tik šį preparatą patvirtins JAV reguliavimo institucijos. Britų sukurti skiepai dar nenaudojami Jungtinėse Valstijose, ir vis labiau atrodo, kad jų šaliai nė neprireiks.

J. Psaki nenurodė, kurio gamintojo bus kiti 20 mln. vakcinų dozių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)