Tai reiškia, kad 16 metų ir vyresni Vokietijos gyventojai galės pasiskiepyti, nes nebegalios dabartiniai prioritetiniai kriterijai pagal amžių, darbą ir gretutines ligas.

„Sutarėme birželio 7 dieną atšaukti prioritetų sistemą“, – po susitikimo su 16 Vokietijos žemių sveikatos ministrais sakė J. Spahnas.

Po buksuojančios pradžios pastarosiomis savaitėmis Vokietijos vakcinavimo kampanija suaktyvėjo, nes šalis gauna daugiau vakcinų, o prie skiepijimo pastangų prisijungė ir bendrosios praktikos gydytojai.

Praėjusią savaitę šalyje per vieną dieną buvo sušvirkšta rekordiškai daug vakcinų dozių – 1,35 milijono.

Iš viso 37 proc. suaugusių Vokietijos gyventojų yra gavę savo pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę. Daugiau kaip 11 proc. yra visiškai vakcinuoti.

J. Spahnas teigė, kad Vokietija vakcinavimo kampanijos pradžioje teisingai nustatė pažeidžiamiausių grupių prioritetus, sakydamas, kad tai „išgelbėjo gyvybių“.

Tačiau atsižvelgus į sparčią kampanijos pažangą „dabar galime planuoti tolesnį žingsnį“, sakė ministras.

„Net kai prioritetai bus panaikinti, tai nereiškia, kad visi norintys galės pasiskiepyti birželį“, – žurnalistams sakė J. Spahnas. Pasak jo, gydytojai ir vakcinavimo centrai vis dar skiepija dabartinę prioritetinę grupę.

„Tačiau galiu pasakyti, kad visi Vokietijoje norintys pasiskiepyti, norėdami apsaugoti save ir kitus, gaus pasiūlymą“, – nurodė ministras.

Kelios Vokietijos žemės, įskaitant Berlyną, Badeną-Viurtembergą ir Bavariją, jau atsisakė savo prioritetų sąrašų nuo šios savaitės. Dėl to gydytojų kabinetus užplūdo skambučiai ir el. laiškai iš pacientų, norinčių pasiskiepyti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)