Išpuolis buvo surengtas sekmadienį netoli Pisilos miesto esančiame kaime. Tarp atakos aukų yra vietos tradicinis vadas ir trys civilinės gynybos savanoriai, naujienų agentūrai AFP sakė vietos pareigūnas.

Jis pridūrė, kad taip pat ieškoma trijų per ataką dingusių žmonių.

Pareigūnas nurodė, kad ataką surengę „teroristai“ buvo nukauti, tačiau žuvusiųjų skaičiaus nenurodė.

„Ataka surengta apie 9 val., kai kaimo vyrai ir savanoriai dalyvavo strateginiame susitikime, surengtame po virtinės incidentų ir išpuolių šiame rajone“, – sakė minėtas pareigūnas.

Kitas vietos administracijos atstovas nurodė, kad pastarosiomis dienomis šimtai žmonių pabėgo į Pisilą.

Trys iš sekmadienio atakos aukų priklausė organizacijai „Tėvynės gynimo savanoriai“ (VDP). Ši civilinės gynybos organizacija buvo įsteigta 2019 metų gruodį padėti menkai apginkluotai ir prastai finansuojamai šios buvusios prancūzų kolonijos kariuomenei kovoti su džihadistais.

Savanoriai baigia dviejų savaičių mokymus ir tada kartu su saugumo pajėgomis užsiima žvalgyba, renka informaciją ar vykdo palydą.

AFP turimi duomenys rodo, kad VDP jau neteko per 200 savanorių.

Dėl atakų, privertusių daugiau kaip 17 tūkst. žmonių palikti savo namus, kariuomenė gegužės 5 dieną pradėjo operaciją šalies šiaurėje.

Šią skurdžią Vakarų Afrikos valstybę džihadistų atakos krečia nuo 2015 metų. Per jas jau žuvo daugiau kaip 1 300 žmonių, o milijonas gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)