Pasak jo, Sovietų Sąjungos ir Vokietijos santykių 1939-1941 m. m. klausimas ir įstatymo projektas, draudžiantis viešai tapatinti SSRS ir Vokietijos vaidmenis Antrojo pasaulinio karo pradžioje, - tai „absoliučiai skirtingos istorinės kategorijos“.

„Vienas dalykas kalbėti apie dvišalius (SSRS ir Vokietijos) santykius, kurie buvo, ir jų negalima neigti, jūs žinote apie pasirašytus dokumentus ir jų priedus (1939 metų Molotovo – Ribbentropo paktas ir jo slaptasis protokolas), visa tai irgi buvo, ir niekas nesiruošia išsižadėti savo istorijos“, - pareiškė Kremliaus atstovas. Bet, anot jo, „bent kaip kaltinti Rusiją dėl Antrojo pasaulinio karo pradžios – tai ne kas kita, kaip šventvagystė, ir šią šventvagystę dabar teisiniu požiūriu“ planuojama užfiksuoti įstatyme.

Kaip pabrėžė D. Peskovas, Rusijai svarbu „apsaugoti viešąją nuomonę, visuomenės gyvenimą nuo tokio pasibaisėtino tapatinimo“.

Gegužės pradžioje Valstybės Dūmai buvo pateiktas svarstyti įstatymo projektas, kuriame draudžiama viešai tapatinti SSRS ir nacistinės Vokietijos tikslus ir veiksmus Antrajame pasauliniame kare.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)