Vadovaujantis iki birželio 1 d. galiosiančiomis taisyklėmis, gyventojai turės darbo dienomis nuo 21 val. iki 5 val. ryto likti namuose bei neiti iš namų savaitgaliais. Išimtys bus taikomos norint nueiti į artimiausią parduotuvę nusipirkti maisto produktų.

Karantinas šalyje buvo įvestas, kai balandį per parą patvirtinamų koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius pirmą kartą nuo pandemijos pradžios viršijo 60 tūkst.

Vidaus reikalų ministerija nurodė, kad prekybos centrai galės veikti tik darbo dienomis, o kavinės ir restoranai galės tiekti maistą tik išsinešti. Toliau bus uždaryti kino teatrai, sporto įstaigos ir barai, o mokyklos tęs darbą nuotoliniu būdu.

Tačiau bus leidžiamas tarpmiestinis judėjimas, išskyrus tada, kai galioja komendanto valanda. Šie apribojimai nebus taikomi šalyje besilankantiems turistams.

Prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas teigė, kad šių priemonių tikslas yra sumažinti per parą patvirtinamų infekcijos atvejų skaičių iki mažiau nei 5 tūkst. bei atgaivinti šaliai itin svarbų turizmo sektorių.

Šioje 84 mln. gyventojų turinčioje šalyje per pastarąsias 24 val.

patvirtinta daugiau kaip 10 500 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų.

Bendras nuo praėjusių metų kovo patvirtintų infekcijų skaičius šiuo metu didesnis kaip 5,1 mln., tuo metu mirčių skaičius sudaro 44 760.

Pirmą vakcinos dozę šalyje gavo beveik 26 mln. žmonių, tačiau antrąja kol kas paskiepyta tik 10,9 mln. asmenų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)