Turistams Turkijoje judėjimo ribojimai netaikomi. Ši nuostata, kaip ir alkoholio pardavimo draudimas per karantiną, kėlė gyventojų nepasitenkinimą. Penktadienį po didelio pasipiktinimo iš interneto buvo pašalintas oficialus reklaminis vaizdo įrašas, raginantis rinktis atostogas Turkijoje. Jame, be kita ko buvo matyti Turkijos turizmo sektoriaus darbuotojai, dėvintys kaukes su užrašu „Gero laiko, aš paskiepytas“. Opozicija tai pavadino pažeminimu. Vartotojai kritikavo, kad savo šalyje yra traktuojami kaip antros klasės piliečiai. Turizmo sektoriaus darbuotojai Turkijoje skiepijami prioriteto tvarka.

84 mln. gyventojų turinčioje šalyje bent vieną skiepo dozę yra gavę 18 proc. žmonių. Turkijos gydytojų asociacija kaltina vyriausybę dėl nepakankamo vakcinacijos kampanijos skaidrumo ir ragina pirmiausiai greitai skiepyti mokytojus.

Balandžio viduryje Turkijoje per parą dar buvo registruojama daugiau kaip 60 000 naujų infekcijos atvejų. Dabar jų skaičius sumažėjęs iki 11 000. Medikai kritikuoja, kad mažiau ir testuojama.

Iš viso Turkijoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 infekcija diagnozuota 5,1 mln. žmonių. Mirčių fiksuota 44 500.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)