Mogiliovo miesto teismas DW bendradarbį Baltarusijoje Aleksandrą Burakovą bei vietos žinių portalo žurnalistą Vladimirą Lapcevičių šeštadienį pripažino kaltais pakartotinai dalyvavus „neleistiname įvykyje“, pranešė Baltarusijos žurnalistų sąjunga.

Abu žurnalistai rengė reportažus apie procesą prieš opozicijos politiką Pavelą Seviarinecą ir kelis kitus įtariamuosius, kuriems pareikšti kaltinimai dėl „dalyvavimo masiniuose neramumuose“. A. Burakovas, DW duomenimis, trečiadienį su kitais žurnalistais laukė prie teismo pastato, kad galėtų patekti į posėdžių salę, kai buvo suimtas.

Vokiečių stoties ir Baltarusijos žurnalistų sąjungos informacija, A. Burakovas ir V. Lepcevičius teigia, kad areštinėje buvo kankinami. A. Burakovas, jo pačio teigimu, naktimis buvo žadinamas, o apsaugos personalas vertė jį išsirengti nuogai, pranešė DW.

A. Burakovui jau pernai buvo skirta 10 dienų arešto bausmė – dėl panašių kaltinimų. DW vadovas Peteris Limbourgas paragino baltarusių žinybas nedelsiant panaikinti nuosprendį žurnalistui. „Griežtai protestuojame prieš Konstitucijos garantuotų žiniasklaidos teisių pažeidimą Baltarusijoje“, - sakė jis. Elgesys su A. Burakovu esą rodo, kad „režimas vis beatodairiškiau elgiasi su žurnalistais“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)