Šeštadienį per Izraelio ataką Gazos Ruože, be kita ko, žuvo 10 vienos šeimos narių, tarp jų - aštuoni vaikai. Izraelio raketa sugriovė ir užsienio žiniasklaidos naudojamą pastatą.

A. Guterresas teigė, kad „be augančio civilio aukų skaičiaus“ ir tai keliam jam „didelį nerimą“. „Generalinis sekretorius primena abiem pusėms, kad bet koks beatodairiškas civilių ir žiniasklaidos struktūrų puolimas yra nusižengimas tarptautinei teisei ir to būtina vengti bet kokia kaina“, - sakė jo atstovas Stéphane‘as Dujarricas.

Žiniasklaidos naudojamą pastato Gazos Ruože puolimą Izraelio pajėgos argumentavo tuo, kad jame buvo ir radikalios palestiniečių organizacijos „Hamas“ žvalgybos karinės įrangos. Pastato savininkai likus valandai iki puolimo Izraelio žvalgybos buvo paraginti evakuoti objektą.

JAV prezidentas Joe Bidenas po atakos per pokalbį telefonu su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu pareiškė savo susirūpinimą dėl „žurnalistų saugumo“ konflikte, pranešė Baltieji rūmai.

Konfliktas tarp Izraelio ir palestiniečių praėjusiomis dienomis smarkiai paaštrėjo. Izraelio pajėgos nuo pirmadienio atakavo 800 taikinių Gazos Ruože. Vietos sveikatos tarnybų duomenimis, čia žuvo mažiausiai 147 žmonės, tarp jų – 41 vaikas. Dar 1 100 asmenų per Izraelio atakas buvo sužeisti.

Radikalūs palestiniečiai savo ruožtu iš Gazos Ruožo paleido į Izraelį mažiausiai 2 300 raketų. Žuvo 10 žmonių, tarp jų – vaikas ir kareivis. Per 560 izraeliečių buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)