Abudu nukentėjo „dėl dviejų Izraelio sviedinių, nukritusių netoli jų, jaunuoliams pamėginus patekti į Metulos miesto“ teritoriją šiaurės Izraelyje, pranešė libaniečių Nacionalinė naujienų agentūra (NNA).

Po incidento „buvo dislokuota Libano kariuomenė ir saugumo pajėgos... siekiant neleisti jaunuoliams [vėl] žygiuoti pirmyn“, sakoma pranešime.

Sužeistieji buvo nugabenti į ligoninę Libano pietiniame Mardžejūno miestelyje.

Vienas jų – 21 metų vyras – vėliau mirė, nurodė NNA.

Protestuotojai, kai kurie nešini Palestinos ir islamistų judėjimo „Hezbollah“ – Izraelio nesutaikomo priešo – vėliavomis, susirinko Chijamo lygumoje, esančioje priešais Metulą, už kelių dešimčių metrų nuo sienos, pranešė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Vėliau jie aplinkinę teritoriją padegė, o liepsnos išplito „iki pat sienos“, pridūrė jis.

Izraelio ginkluotosios pajėgos per socialinį tinklą „Twitter“ patvirtino, kad jų tankai „paleido įspėjamųjų šūvių į riaušininkus... kurie pateko į Izraelio teritoriją“.

Jie „apgadino tvorą ir ją padegė... prieš grįždami į Libano teritoriją“, pridūrė kariuomenė, nepaminėdama, kad kas nors būtų sužeistas.

Ketvirtadienį Izraelio link buvo paleistos trys raketos iš vietovės netoli palestiniečių pabėgėlių Rašidijos stovyklos Libano pietuose, informavo šaltinis libaniečių karinėse struktūrose.

Pasak Izraelio kariuomenės, raketos nukrito jūroje.

Vienas „Hezbollah“ artimas šaltinis patikino, kad ši Libano šiitų grupuotė neturi jokio ryšio su minimu incidentu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)