Aukšto rango Europos Sąjungos pareigūnas, kuruojantis „europietiško gyvenimo būdo apsaugos“ sritį, paragino ES nares imtis veiksmų.

Kilus naujam smurto protrūkiui tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų, kai kuriuose Europoje vykusiuose protestuose buvo skanduojami antisemitiniai šūkiai, neapsieita be vandalizmo atvejų.

"(Esu) giliai susirūpinęs dėl pastarųjų atakų prieš žydų bendruomenes ir pastatus ES“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė M. Schinas.

„Tai yra akivaizdi antisemitizmo išraiška, kurią reikia garsiai pasmerkti“, – pridūrė jis.

„Palaikome žydų bendruomenes ir raginame valstybes nares išsaugoti budrumą dėl jų saugumo“, – rašė M. Schinas.

Naujienų agentūros AFP žurnalistams M. Schinas paaiškino, kad taip atsakė į pranešimus apie priešiškus prieš žydų bendruomenes nukreiptus veiksmus Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Anksčiau Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas perspėjo, kad Vokietija netoleruos antisemitinių demonstracijų, protestuotojams pradėjus deginti Izraelio vėliavas.

Tuo metu Prancūzija uždraudė rengti palestiniečių palaikymo demonstraciją, kuri turėjo vykti šeštadienį.

Paryžiaus policijos vadovas Didier Lallement'as sakė būgštaujantis, kad šis protestas neišprovokuotų neramumų ir „prieš sinagogas bei Izraelio interesus“ nukreiptų veiksmų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)