Nevados valstijos sostinėje kartu su savo tėvais užlipęs ant scenos, J.Carteris kalbėjo tomis pačiomis temomis, kurios padėjo iškilti jo tėvui ir 1976 metais pelnė jam demokratų nominaciją į prezidentus bei pergalę prezidento rinkimuose.

"Viskas, ko mums reikia, tai susigrąžinti pamatines amerikietiškas vertybes ir turėti naują vadovybę", - plačiai šypsantis ir kartu su kelių šimtų žmonių minia plojant jo tėvui, sakė J.Carteris. Jis kritikavo George`o W.Busho administraciją dėl invazijos į Iraką, slapto klausimo valstybės viduje ir receptinių vaistų programų.

Jackas Carteris, kuris yra vienas iš keturių vaikų, 1976 metais aktyviai dalyvavo savo tėvo rinkimų kampanijoje, bet savo profesinę veiklą susiejo su verslu. Jis gyveno Bermudų salose, kur užsiėmė investicijų verslu, o prieš trejus metus persikėlė į Nevadą.

J.Carteris iš Nevados senatoriaus posto sieks išstumti šioje valstijoje užaugusį respublikoną Johną Ensigną, tačiau apklausos rodo, kad naujoko laukia sunki kova.

"Jis kur kas toliau pažengė negu aš, kai pradėjau siekti prezidento posto", - žurnalistams sakė J.Carteris vyresnysis. Šiltai sutiktas buvęs prezidentas dalijo žmonėms autografus ir prašė balsuoti už jo sūnų. "Pažįstu Jacką nuo pat jo gimimo. Jam nereikia daug patarinėti dėl politikos: jis pats man padėjo tapti prezidentu", - teigė jis.

"Jis žino, ką daro. Antras dalykas, kurį tikrai žinau apie Jacką, kad jis niekada niekam nemeluos", - sakė Jimmy Carteris, atkartodamas savo paties pažadą, duotą per prezidento rinkimų kampaniją prieš 30 metų.

Jei Jackui Carteriui pavyks laimėti, jis papildys ilgą iškiliausių JAV politikų vaikų sąrašą. Bushai yra turbūt sėkmingiausia Amerikos politinė dinastija. Dabartinio JAV prezidento G.W.Busho tėvas taip pat šeimininkavo Baltuosiuose rūmuose, o jo senelis Prescottas Bushas buvo JAV senatorius.

Kita gerai žinoma šiuolaikinės Amerikos politikos šeima - Kennedy - tebėra aktyvi politikoje. Jai šiuo metu priklauso ir Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris, vedęs šio klano atstovę.

Taftų šeima valstybės tarnyboje turi dar ilgesnę istoriją. Ohajo gubernatorius Bobas Taftas yra JAV prezidento Williamo Howardo Tafto (Viljamo Hovardo Tafto), vadovavusio šaliai 1909 - 1913 metais, provaikaitis, o juos skiriančių dviejų kartų atstovai buvo išrinkti į JAV Senatą.

Amerikos revoliuciją sukėlė pasipriešinimas dinastinei užsienio monarchijų valdžiai, tačiau netrukus jaunoje respublikoje susiklostė savų šeimų politinės tradicijos. Johnas Quincy Adamsas, šeštasis JAV prezidentas, vadovavęs 1825-1829 metais, pasekė savo tėvu, kuris buvo antrasis vyriausiasis karinių pajėgų vadas.

Tačiau ne visiems garsių pavardžių savininkams pavyko pratęsti šeimos veiklą.

Jamesas Rooseveltas, prezidento Franklino D. Roosevelto sūnus, nesėkmingai kandidatavo į Kalifornijos gubernatoriaus ir Los Andželo mero postus, nors dešimtmetį praleido JAV Atstovų Rūmuose. Jo brolis, Franklinas Rooseveltas jaunesnysis, taip pat buvo Atstovų Rūmų narys, tačiau jam nepavyko tapti Niujorko valstijos gubernatoriumi.

Netgi sėkmingiausios dinastijos kada nors pasibaigia. "Gali būti, kad bėgant laikui valstybinių postų troškulys ir jo sukelti nudegimai išsklaido žmonių iliuzijas ir atgraso nuo jų šeimas", - sakė Templio universiteto istorijos profesorius Jamesas Hilty.